Mönsterlängtan v2 2021

Jag har suktat efter lite olika saker i veckan. Oftast kräver det dock garninköp vilket jag tänker minimera. Men dessa fingervantar, “Managing Your Flamingo” kan jag nog skrapa fram garn till! Mina fingervantar som nyss blev lagade, i drops alpaca, kommer inte att hålla för evigt. Jag vill sticka nya i ett mer hållbart garn. De där slingrande flätorna är nästan oemotståndliga.

En variation som jag återkommer till är ett sådant här babytäcke som stickas runt och klipps upp innan man stickar resår runt om. Men istället för fina stjärnor så vill jag ha något halländskt mönster. Min mormor är från Halland och har stickat mycket binge. Mönstren ser ganska avslappnande ut att sticka, till skillnad från stjärnorna då man skulle behöva kolla på diagrammet konstant. Här hittade jag ett blogginlägg om bingestickning.

Nu är mina barn större än babyfiltsbebisar också så jag tror inte att detta projekt blir av. Men det skulle vara ett mysigt projekt i olika grå färger i till exempel Visjögarn.

Imorgon behöver jag en jobbstickning. Men jag tror faktiskt att det blir en jobbvirkning. Denna nätpåse, “Old Fashioned String Bag” närmare bestämt, i hampagarn. Barnens bollar passar så bra i nätpåsar när det är städdags (vilket det är konstant just nu). Den här har legat i min ravelry-kö länge och nu får det vara dags.

Nu ska jag dock styrketräna. Här hemma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: